July 27th, 2014
Always know that if you leave something for the Sake of Allah, Allah will give you something better in its place.
lulumimo:

Mungkin,
aku bukan kawan yg baik.
aku tak ada kawan ramai.
that’s why i appreciate those yg still ada,
even jarang tanya khabar.

beb.
Be strong.
aku bukannya suka bebel panjang,
nak bagi nasihat pun macam tak layak.

Allah ada.
Kau tak pernah alone.
Tak pernah.
Malaikat kanan kiri slalu ada.
Aku tahu bukan senang nak move on,
sedang aku sendiri masih terperangkap dek kenangan lalu.

InsyaAllah,
kalau kau perlu aku,
aku ada je.
Tapi kalau dah takde respond dari aku,
mohon jangan sedih.
aku kan slalu doa—
moga jiwa jiwa yg tengah terluka,
yg berasa lone ranger.
akan pulih,
disirami ketenangan.

Pulanglah.
to Allah Almighty :’)

20072014
15:38

this is me..i’m not having many friends..but this little friend always give me support..no matter what happen..

lulumimo:

Mungkin,
aku bukan kawan yg baik.
aku tak ada kawan ramai.
that’s why i appreciate those yg still ada,
even jarang tanya khabar.

beb.
Be strong.
aku bukannya suka bebel panjang,
nak bagi nasihat pun macam tak layak.

Allah ada.
Kau tak pernah alone.
Tak pernah.
Malaikat kanan kiri slalu ada.
Aku tahu bukan senang nak move on,
sedang aku sendiri masih terperangkap dek kenangan lalu.

InsyaAllah,
kalau kau perlu aku,
aku ada je.
Tapi kalau dah takde respond dari aku,
mohon jangan sedih.
aku kan slalu doa—
moga jiwa jiwa yg tengah terluka,
yg berasa lone ranger.
akan pulih,
disirami ketenangan.

Pulanglah.
to Allah Almighty :’)

20072014
15:38

this is me..
i’m not having many friends..
but this little friend always give me support..
no matter what happen..

(via pelangi-senja)

that moments—
bila people always blame on you.
bila people marah kau sesuka hati.
bila people tuduh kau macam macam.
talk something bad bout you.

peh.
Tuhan je tahu rasanya macam mana.
nak kawal marah tu, ingat senang?
pendam.
diam.
sampai kadang rasa nak nangis.

kalau ikutkan aku yg dulu,
memang aku marah balik je.
tapi tak best lah jadi pemarah.

Keep calm and istighfar.
Sampai satu tahap, kita geram sampai terdiam. Nak nangis, air mata pun dah tak sudi nak keluar.
Pernah rasa? (via alfaroqiah)

(via istiqbalayeesha)

Last terawih tadi.
Entah—
rasa sebak semacam.

Masa Imam baca surah pun,
sayu je.
Dapat tak rasa suasana macam ni lagi ek?
Dapat tak berjumpa Ramadan tahun depan?

Antara doa yg imam baca tadi—
Moga puasa kami diterima.
Moga amalan amalan kami diterima.
Moga ibadah kami diterima.
Moga zakat kami diterima.
Ampunilah dosa kami.
Ampunilah dosa kedua ibu bapa kami, isteri dan anak anak kami.
Ampunilah dosa saudara saudara kami.
Allahuma aamiin :)

(Source: lulumimo, via cik-amiraa)

Bertambah umur.
Moga bertambah iman.
Bertambah ilmu.
Bertambah amal.
Bertambah baik.

InsyaAllah.
Saat ujian mungkin akan bertambah banyak.
Dan dugaan mungkin bertambah sukar, Moga turut bertambah kekuatan dan ketabahan.
Saya percaya, 
Kekhuatiran kamu mungkin takkan ada, Kerana kepercayaan dan kebergantungan kamu,
Bahawa Allah sentiasa ada dan selalu ada. ;)

Untukmu laki-laki yang masih sendiri dan letih dalam pencarian belahan jiwamu, dengarlah ini …

Hentikanlah pengejaranmu untuk mendapatkan wanita yang cantik menurut nafsumu.

Cobalah buka mata hatimu bagi wanita yang cantik dalam pandangan Tuhan, dan engkau akan melihat banyak wanita sederhana yang kecantikannya sejati, yaitu yang daya tariknya berpendar dari hati yang bersih dan pikiran yang baik.

Wanita yang cantik dalam kesederhanannya, adalah wanita cantik yang sesungguhnya.
Mario Teguh (via marioteguh)